Waarom yoga? Een simpele vraag die we samen proberen te beantwoorden!

yoga2016Ruud: “Ik hou van yoga omdat je overal, zowel op de mat als naast de mat, kunt oefenen. Bij yoga ligt de focus op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Je oefent met volle aandacht, kalmte én juiste actie. Het doel is het geheel; gezondheid van lichaam en geest door middel van yoga, voeding en meditatie.”

Jannie: “Doordat ik sterker wordt, voel ik me fitter en gaat alles makkelijker.”

Ruud: “Yoga is uitdagend en leuk. Ik hou ook van het aspect balans en coördinatie. Wanneer je bijvoorbeeld ‘de Kraai’ oefent, wordt je sterker en je leert ook om beter te bewegen.”

Jannie: “Als vrouw geeft het me kracht en zelfvertrouwen om te weten dat ik uitdagende oefeningen kan doen als ‘het Wiel’, ‘de Push-up’ en ook dagelijkse dingen zoals het tillen van boodschappen. Ik hou ook van yoga, omdat ik me weer als kind kan voelen; mezelf kan zijn, oké in dit moment en tegelijk ook nieuwsgierig, speels en vrolijk.”

Ruud: “Ik hou ervan om mensen te begeleiden en te inspireren. Inspiratie komt van twee kanten; als ik iemand help met een doorbraak (of ‘klikmoment’), dan maakt dat ook mij weer blij. Het is fijn dat we onze passie met anderen mogen delen, want samen oefenen versterkt en houdt het vuurtje brandend.”

Jannie: “Gelukkig hebben we al veel mensen blijer, gezonder en sterker kunnen maken.”

Ruud & Jannie: “Graag willen we ook jou deze vraag stellen; wat inspireert jou om yoga te beoefenen of waarom doe jij aan yoga?”

Als je het leuk vindt om te antwoorden, dan mag je je reactie mailen naar info@vitalisee.nl.

Groetjes!

Ruud en Jannie
Vitalisee Yoga

Zie ook:
Meer over yoga
Vitalisee Yoga 5x ja!
Wat yoga wel en niet is