Vitalisee Personal Training

Personal Training is het individueel begeleiden van cliënten bij het behalen van hun individuele doelen door middel van training.

Bij Vitalisee beginnen we om een goede basis te creëren met goed bewegen met je eigen lichaamsgewicht. Daarna wordt geleidelijk aan de intensiteit opgebouwd. Zo train je effectief, veilig en verantwoord. Om extra kracht te ontwikkelen kan de intensiteit worden opgevoerd via weerstand, moeilijkheidsgraad en hoeveelheid (bijvoorbeeld losse gewichten, banden, ballen en de rekstok). Het trainingprogramma bestaat uit zeven functionele bewegingen: kniebuigen, heupbuigen, duwen, trekken, uitvalpassen, 1 been balans en rompstabiliteit.

Geschikt voor beginners en kwaliteit van bewegen. Zo leer je bijvoorbeeld sneller de basisprincipes van een juiste houding, ademhaling en beweging. Je oefent met een programma op maat n.a.v. jouw specifieke wensen en behoeften. Geschikt voor het begeleiden van cliënten met een verlaagde belastbaarheid/medical fitness.

Door yoga en krachttraining begrijp je je lichaam nog beter en kun je meer dan je ooit dacht. Resultaat via trainen, voeding en leefstijl. Je vormt je hele lichaam en ontwikkelt kracht, lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen, snelheid en mentale focus.

Medical Fitness is het begeleiden van cliënten met een verlaagde belastbaarheid. Steeds meer mensen melden zich bij het fitnesscentrum voor een specifiek programma. Het begeleiden van deze cliënten vereist echter specifieke kennis en vaardigheden. De doelstelling van Medical Fitness is mensen met specifieke klachten (b.v. nek, schouder, armen, rug, bekken, knie en enkel ), chronische zieken en speciale doelgroepen te laten trainen om:

de conditie te verbeteren
de belastbaarheid te verhogen
de klachten te verminderen
de kans op verergering van klachten te voorkomen

Medical Fitness bundelt de kennis en ervaring van de fysiotherapeut en de fitnessinstructeur en vormt als het ware een brug tussen de fysiotherapie en de fitness De Medical Fitness opleiding is erkend door het Genootschap voor Fysiotherapie, KNGF

Krachttraining is training tegen weerstand (of gewicht) om je kracht te verbeteren, waardoor je sterker wordt en meer weerstand kan bieden. Je wordt sterker doordat je spieren weerstand moeten overwinnen en dit leidt tot meer en actiever spierweefsel. Doe bewegingen tegen weerstand waarmee je maximaal 20 correcte herhalingen kunt doen.

“Omdat alles veel makkelijker gaat als je sterker bent!”

Krachttraining is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en is ook effectief om je lichaam te vormen. Hierdoor zie je er slank en gespierd uit. Krachttraining heeft ook een positief effect op je houding, beschermt je gewrichten en bevordert je gezondheid voor nu en op de langere termijn.

Krachttraining levert een lichte schade op aan de spieren. Tijdens rust wordt deze schade hersteld en worden de spieren zelfs extra sterk en stevig (super compensatie).

Als je lichaam er goed uitziet, dan laat je ook zien hoe hard je aan jezelf werkt. Krachttraining verandert dan ook meer dan alleen je lichaam, je ontwikkelt ook innerlijke kracht als zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

1 keer per week krachttraining geeft al een toename van kracht. Je dient tussen twee krachttrainingen minimaal 48 uur rust te nemen om te herstellen en sterker te zijn. In de praktijk betekent dit 1 tot 3 keer per week trainen voor krachttoename.