Hopelijk heb je een fijne week waarin je kunt lachen, oefenen (zweten 🙂 ) en lekker kunt eten. Ik weet dat een goede training, een vriendelijke lach en een heerlijke maaltijd je stemming altijd kunnen verbeteren.

Zo houd ik ervan om mensen te begeleiden en te inspireren met yoga, kracht, vitaal zijn en prettig leven. Omdat ik zo goed mogelijk wil helpen, stuur ik af en toe een e-mail over alles van yoga tot fitness en van voeding tot leefstijl. Ik hoop dat deze e-mails een helder en fijn moment van je dag zijn. Verder sta ik altijd open voor ideeën om de ervaring van Vitalisee Yoga & Personal Training nog meer te verrijken of beter te maken.

Hier volgen enkele strategieën en tips die ik mensen leer om met meer aandacht te eten, intuïtief te trainen en ook te genieten.

Eet met aandacht
Ik ben geen coach die zegt dat eten gewoon energie is, zonder toegevoegde emotie. Ik vind dat alles wat je eet lekker hoort te zijn en dat eten een mooie ervaring hoort te zijn. Ik vind ook dat de meeste dingen die je eet – zowel voor als na je eten – je een goed gevoel moeten geven. Daarom moedig ik bijvoorbeeld deze vragen aan:

1. Helpt dit voedsel me bij wat ik wil met mijn lichaam? (Ja, dan eet smakelijk!)
2. Zo niet, zal ik me daarna daarover schuldig voelen? (Nee, eet smakelijk!)
3. Heeft dit voedsel, dat me niet helpt bij mijn intenties, een extra toegevoegde waarde?
(Nee, dan liever niet!)
Deze vragen maken net het verschil tussen zomaar wat eten en eten met aandacht.

Geniet door te bewegen
Als je zegt: ik moet trainen, dan is dat niet hetzelfde als ik train. Zie je het verschil? Dit is een van mijn mantra`s, eenvoudig en biedt veel perspectief. En perspectief is alles als je het fijn wilt hebben. We trainen, rennen, fietsen of dansen! Het is dus geen verplichting, maar iets waar je dagelijks dankbaar voor bent. Met trainen bedoel ik niet elke dag maximaal, maar naar je lichaam luisteren en geven wat het nodig heeft. Belangrijk is dat je leert hoe yoga en bewegen je leven verrijkt.

Wanneer je nu een pittige krachttraining hebt, een lange loopafstand, een fietstocht, een uitdagende yogales: geniet ervan! Heb plezier door gewoon en puur te bewegen en dankbaar te zijn voor wat je lichaam kan doen en niet alleen voor hoe het eruit ziet.

Vergeet ook niet om te spelen, zoals dansen, gek doen en springen. Spelen is goed voor jong en oud.

Wees dankbaar
Onderzoek toont aan dat mensen die dankbaar zijn, van een meer positieve ervaring genieten en hun omgeving als meer waardevol zien. Wanneer we onszelf trainen om positieve dingen te zien, wordt dit ook een positieve gewoonte.

Dankbaarheid is de sleutel naar een positief denkbeeld.
Je kunt bijvoorbeeld elke week (of elke dag) drie dingen bedenken waarvoor je dankbaar bent. Als je het opschrijft is het nog krachtiger. Dit hoeft niet heel gedetailleerd te zijn, het kan heel eenvoudig als:

1. Koffie
2. Gezondheid
3. Mijn hond

Als je vorderingen maakt, dan kun je met meer detail gaan schrijven over de dingen waar je dankbaar voor bent. Voordat je het weet, krijg je nieuwe inzichten, schrijf je een bladzijde vol en ben je gelukkiger.