Dit zijn de basisprincipes om effectief af te vallen en meer vetten te verbranden:

1. Eet en drink minder calorieën dan je verbruikt

2. Beweeg voldoende

3. Eet en drink vaak en gezond

4. Doe aan krachttraining

5. Kies voor intervaltraining

Eet en drink minder calorieën dan je verbruikt
Dit is heel duidelijk nummer één. Je moet zorgen dat je meer calorieën verbrandt of verbruikt, dan je gebruikt.

Beweeg voldoende
Samen met nummer één, kies je voor voldoende beweging. Hierdoor val je sneller af en ben je eerder slanker.

Eet en drink vaak en gezond
Probeer minstens vier à vijf keer per dag te eten. Dit helpt om je bloedsuikerspiegel constanter te houden en meer vetten te verbranden. Eet vooral magere eiwitproducten en eet groenten en fruit. Drink voldoende water. Eet vooral natuurlijke producten en beperk suiker tot een minimum. Ga voor kwaliteit en eet minstens 1400-1500 calorieën per dag.

Doe aan krachttraining
Het aantal calorieën dat je verbruikt is sterk afhankelijk van je stofwisseling. Je stofwisseling wordt grotendeels bepaald door het percentage spieren dat je hebt. Hoe hoger dit percentage, des te sneller werkt je stofwisseling. Train telkens al je grote spiergroepen voor het beste effect.

Kies voor intervaltraining
Kies het liefst voor intervaltraining in plaats van rustige, langdurige cardio. Intensievere trainingen verhogen je stofwisseling tot vele uren na je training. Deze trainingen zorgen voor een hogere ‘afterburn’; ook na je training verbruik je extra calorieën en dus meer vetten!