[one_half last=”no”]Aangemoedigd door mijn opa genoot ik van jongs af aan van voetbal en trainde later voor fitness en bodybuilding. Die sportieve jaren waren leuk, spannend en leerzaam. Helaas had ik wel een aantal vervelende blessures ontwikkeld, die vooral ontstonden door – wat later bleek- te weinig balans. Heel graag wilde ik mijn passie voor bewegen kunnen voortzetten. Ik besloot me daarom vooral te verdiepen in goed bewegen en gezondheid en schakelde de hulp in van professionals.

Vanaf toen, tot aan dit moment, is er veel gebeurd.

In 2003 en 2004 deed ik de opleiding Fitnesstrainer-A (Fitvak!), een rijkserkende opleiding, waarmee ik voldoende kennis en ervaring had om beginners te begeleiden. In 2005 en 2006 deed ik de vervolgopleidingen Personaltrainer, Fitnessinstructor-B (begeleiding gevorderde sporters). Om mensen met fysieke klachten beter te kunnen begeleiden volgde ik ook de Medical Fitnessinstructor opleiding (Fysiophysics). Als fitness- en nu ook medischfitness-instructeur begeleide ik mensen op de sportschool en schreef ik schema`s en programma`s. Dit varieerde van simpele schema`s voor beginners tot complexe programma`s voor sporters.
[/one_half]
[one_half last=”yes”]
Meer over Ruud
[/one_half]
Ik hield ervan, had succes, en toch voelde ik dat er iets miste. De rechttoe rechtaan, wetenschappelijke aanpak van (fitness)training zoals ik in de lesmappen en oefenstof had geleerd, kwam niet helemaal overeen met de emotionele natuur van ons mensen. Het echte leven is meer dan alleen een wiskundige formule. Het echte leven is ook een kunst en ik zag de noodzaak in voor een meer complete aanpak en ook het trainen op gevoel.

De verandering

Al net voor mijn fitness-studietijd was ik in aanraking gekomen met hatha yoga en meditatie voor een beter herstel en meer balans. Hatha yoga is naast wetenschap vooral een levenskunst en filosofie. In de yogalessen genoot ik van de aandacht voor je adem en de energie van de yogahoudingen. Het werd me steeds duidelijker.

In 2008-2009 volgde ik de rijkserkende Allround Yogadocenten Opleiding (Astrid van Dam, nu Timsa Yoga). In de jaren erna volgde ik specialisatie- en verdiepingscursussen over functionele anatomie, rehabilitatie en meditatie. Nu nog steeds leer en lees ik van alles op het gebied van goed bewegen, yoga en fitness via o.a. workshops, lezingen, boeken en dvd`s.
[separator top=”10″]
[tagline_box backgroundcolor=”#fff” shadow=”yes” border=”1px” bordercolor=”#e8e6e6″ link=”” ” highlightposition=”top” linktarget=”” button=”” title=”” description=”

“Ik wil je nogmaals zeggen hoe waardevol ik de yogalessen vind. Jij geeft niet alleen yoga, maar je hebt ook de mentaliteit van een yogi”     Wil

“][/tagline_box]

«Terug