Graag wil ik een drietal vooroordelen over yoga doorbreken. Hier gaat ie:

1. Yoga is toch zweverig?
Zoals je inmiddels weet is yoga niet zweverig. Yoga is een filosofie en stimuleert de positieve eigenschappen van je lichaam en geest zoals goed leven, eerlijk zijn, vriendelijk zijn, gezond eten, goed voor je lichaam zorgen, je grenzen kennen en ook verleggen.

Ben je pas met yoga begonnen? Zie ook: 5 yoga tips voor beginners»

2. Heb jij wel een “yogalichaam”?
In het Westen we hebben vaak het beeld van hoe een yogalichaam eruit moet zien. Dit vooroordeel leidt er toe dat veel mensen yoga niet eens proberen, omdat ze hiervoor geen yogalichaam zouden hebben.

Natuurlijk word je door regelmatig oefenen slanker, sterker en leniger. Alleen kun je je lichaamsbouw niet veranderen…en raad eens?
Elk lichaam is een yogalichaam!

En het laatste maar niet het minste:

3. Gaan sport en yoga wel samen?
Veel mensen denken dat ze moeten kiezen tussen sport of yoga. Dus dat deze beweegdisciplines niet samen kunnen gaan. Terecht of creëren ze juist meer balans?

Veel sporten zijn op uiterlijk en prestatie gericht (extrinsiek). Dat kan mooi zijn, alleen is er het gevaar van pushen, meer pushen, over je grenzen gaan en blessures negeren.

Yoga komt vanuit jezelf (intrinsiek). Je leert vooral om respect te hebben voor je lichaam. Om in het moment te werken mét je lichaam en je adem, in plaats van je alleen te focussen op het plaatje en de prestatie.

Interessant is de balans. Wanneer je een sport beoefent kan yoga daar enorm bij helpen. In dit artikel lees je hoe (Vitalisee) yoga helpt bij sport en dat ze elkaar niet bijten. lees hier het artikel»